Bij het woord boekenwurm denk je misschien aan iemand die onder een dekentje op de bank een boek zit te lezen, terwijl de regen op het raam tikt. Maar echte boekenliefhebbers lezen in de zomer volop door! Lekker in het zonnetje in de tuin of op het strand. Ken jij een boekenwurm die je wilt verrassen deze zomer? In dit artikel deel ik mijn tips voor een cadeau voor een boekenliefhebber.

Geef boeken cadeau met zomerse thema’s

Zoals iedereen rond de kerstperiode in de ban is van kerstfilms, is er in de zomer niks leukers dan een zomers boek lezen. Wegdromen bij een verhaal wat zich afspeelt op een tropisch eiland terwijl je zelf op het strand van Scheveningen ligt. Zwijmelen bij een verhaal over een vakantieliefde terwijl je zelf een van de buren in de tent naast je op de camping wel ziet zitten. Vooral in het feelgood genre zijn veel zomerse boeken te vinden. Denk bijvoorbeeld aan “Een wijngaard op Mallorca” van Carmen Bellmonte. Of “De kleine theetuin in de duinen” van Anne West, een verhaal wat zich afspeelt op Texel. Bedenk wat voor boeken de ontvanger van het cadeau graag leest en ga op zoek naar een zomerse variant daarvan.

Perfect cadeau voor boekenliefhebber: een beschermhoes voor onderweg

De meeste boekenwurmen willen hun boeken graag netjes houden. Een lastige opgave als hij meegaat in je koffer of tas. Een beschermhoes is daarom een ideaal cadeau voor iemand die vaak onderweg is. Beschermhoezen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en printjes. Zo vind je altijd iets naar je smaak! Kies voor een waterdichte hoes voor extra bescherming. Zo kun je je boek met een gerust hart naast het zwembad laten liggen. Ook handig voor het geval een flesje water gaat lekken in je tas. Op
Etsy vind je handgemaakte hoezen in allerlei printjes. Zo geef je een uniek cadeau en steun je kleine ondernemers, een win-win situatie.

Ideale boekenliefhebber cadeau: een plekje om te relaxen

Je doet een boekenwurm altijd een plezier met een rustig plekje waar ze ongestoord hun boeken kunnen lezen. Zonder afleiding kun je helemaal opgaan in het verhaal. Geef bijvoorbeeld een hangmat cadeau. Zo kan de ontvanger ontspannen lezen in hun eigen tuin. Lekker in het zonnetje, of juist in de schaduw. Je maakt het cadeau helemaal compleet als je helpt met het creëren van een leeshoekje. Maak ruimte vrij in de tuin en hang samen de hangmat op. Kleed het verder aan met sfeerverlichting. Gun de boekenwurm een rustige middag om lekker te gaan lezen. Bonuspunten als je butler speelt voor een middag en drankjes en snacks brengt.

Geef digitale boeken cadeau

Als jouw boekenwurm ook een boekenverslinder is, is het helemaal niet handig om fysieke boeken mee te nemen op reis. Een extra koffer bijboeken voor alleen boeken is toch een beetje overdreven. Gelukkig kan dat tegenwoordig veel makkelijker. Een e-reader neemt veel minder ruimte in beslag. Geef een abonnement cadeau voor een app met e-books, zoals Kobo plus of Bookchoice. Met zo’n abonnement krijg je toegang tot alle boeken die de app in hun assortiment heeft. Deze apps zijn niet alleen te gebruiken op e-readers, maar ook op normale tablets en vaak zelfs je telefoon. De meeste apps hebben ook luisterboeken in hun assortiment. Dit kost vaak net wat extra, dus zorg ervoor dat je zeker weet dat de ontvanger ook naar audioboeken luistert voor je een onnodig duur abonnement neemt.

Een zomerse boekenbox voor de boekenliefhebber

Vind je het ondanks deze tips nog steeds moeilijk een cadeau te verzinnen? Geef dan een mysterybox aan de boekenliefhebber cadeau. Verschillende webshops hebben mysteryboxen voor boeken, zoals deze mysterybox van So Many Pages. Soms met een boek, soms met meerdere boeken. Zo kun je makkelijk iets vinden wat bij jouw budget past. Vaak zitten er ook wat leuke accessoires bij die bij het thema passen. Medewerkers van zulke webshops zijn vaak zelf boekenwurmen. Ze besteden veel tijd en aandacht aan het samenstellen van de boxen. Ze kijken verder dan de standaard boeken die overal worden aangeraden. De kans is groot dat ze met iets verrassends komen waar je zelf nooit aan had gedacht.

Hopelijk weet je door dit artikel wat je de boekenwurm in je leven cadeau gaat geven. Wat je ook kiest, houdt altijd de voorkeuren van de ontvanger in de gaten. Als diegene graag thrillers leest, maak je die waarschijnlijk niet blij met een roman. En als diegene nooit audioboeken luistert, doe je hen geen plezier met een abonnement voor audioboeken. Zolang je daar rekening mee houdt, kan het bijna niet mis gaan!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *