De Poëzieweek is weer begonnen! Van 25 tot 31 januari wordt er extra aandacht besteed aan poëzie. We weten allemaal dat er magie schuilt in woorden, vooral die van onze favoriete dichters. Dus, waarom niet wat van die betovering cadeau doen tijdens de Poëzieweek? Ik heb 10 ideeën verzameld voor poëzie cadeaus. Niet alleen voor poëzieliefhebbers, maar ook voor mensen die nog niet zoveel met poëzie hebben.

5 Poëzie bundels om cadeau te geven

Ik geef jou een gedicht cadeau / a poem for you – Arzu Demirkol

Dit boek is, zoals de naam al zegt, een perfect cadeau. Ik geef jou een gedicht cadeau / a poem for you van Arzu Demirkol is een omdraaiboek met aan de ene kant Nederlandse gedichten en aan de andere kant Engelse gedichten. In de gedichten voel je allerlei emoties terug, van liefde tot rouw. Verdrietige gedichten, maar ook vrolijke gedichten. Door de verschillende onderwerpen is dit boek herkenbaar voor veel verschillende mensen.

Een handjevol liefs – Liz is More

Wil je gedichten vol lieve woorden cadeau geven? Dan zit je met Een handjevol liefs van Liz is More goed. In het boek vind je rijmelarij en teksten over de liefde. Als je dingen wil voelen terwijl je leest, is dit boek perfect. Ook ideaal om samen met een partner te lezen. Ken je iemand die wel wat lieve woorden kan gebruiken? Geef dan dit boek cadeau.

Een bundeltje licht – Britt Nelissen

Nog een boek waar alle emoties langs komen. In Een bundeltje licht schrijft Britt Nelissen over alle facetten van het leven. Voor elke emotie die je voelt of wil voelen is er wel een gedicht. Allemaal geschreven met een doel: om meer hart in de wereld te brengen. Volgens Britt zijn we allemaal een bundeltje licht en we moeten het zelf over de wereld laten schijnen.

Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt – Edward van de Vendel

Als je op zoek bent naar een boek met gedichten voor kinderen, is Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt van Edward van de Vendel zeker een aanrader. In dit boek geeft hij antwoord op verschillende vragen zoals wat doe je als je je eigen naam niet mooi vindt? Wat doe je als je geen lievelingsdier hebt? En natuurlijk geeft hij ook antwoord op de vraag wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt. Deze gedichten zijn grappig en ontroerend. Het boek is geïllustreerd door Martijn van der Linden.

Heel de wereld wordt wakker – Jaap Robben

Nog een bundel met gedichten voor kinderen. Heel de wereld wordt wakker is een bundel van 333 gedichten samengesteld door Jaap Robben. Volgens hem is dit een verzameling van de beste moderne kinderpoëzie. Het boek bevat gedichten van Akwasi, Joke van Leeuwen, Toon Tellegen en nog vele andere Nederlandse en Vlaamse schrijvers. Met prachtige illustraties van Sebastiaan van Doninck is het een bundel waar het kind hun hele jeugd van kan genieten, hopelijk zelfs langer dan dat.

Andere poëzie cadeaus

Kaart met een gedicht

Heb je al een ander cadeau in gedachten, maar wil je er toch een poëtisch tintje aan geven? Met een mooie kaart met een gedicht erop lukt dat zeker. Zo kun je troostende, lieve, of opbeurende woorden delen.

Gegraveerde cadeaus

Heeft de ontvanger van het cadeau een lievelingsgedicht? Laat het graveren op een glazen bokaal, wijnkoeler, theedoos, snoeppot of een pen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het laten graveren. Let wel op dat het vaak gaat om kortere teksten. Een lang gedicht past natuurlijk niet op een pen.

Poëzie poster

Waarom alleen je boekenkast opfleuren, als je ook je muur kunt opfleuren? Met een poëzie poster kun je elke dag naar je favoriete gedicht kijken. Met prachtige illustraties wordt het gevoel van het gedicht extra benadrukt. Een waar kunstwerk voor aan je muur.

Gedicht op hout

Je kunt ook een gedicht op hout laten graveren. Je kunt kiezen uit een aantal standaard gedichten, maar je hebt ook de mogelijkheid een persoonlijk gedicht te laten schrijven. Houdt de ontvanger van natuurlijke materialen? Dan is een gedicht op hout zeker een geschikt cadeau.

Gepersonaliseerd gedicht

Als je het cadeau helemaal speciaal wil maken, kun je kiezen voor een gepersonaliseerd gedicht. Er zijn verschillende dichters die gedichten schrijven in opdracht, zoals bijvoorbeeld Fidessa Dicht of Rijm van Noes. Ga op zoek naar iemand die je aanspreekt, geef door wat je in het gedicht wilt hebben en er wordt speciaal voor jou een gedicht geschreven. Soms wordt het zelfs met de hand geschreven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *