Veel mensen hebben gamen als hobby. Niet alleen kinderen vinden het leuk, ook voor volwassenen is het een manier van ontspannen. Het is voor gamers leuk om een cadeau te krijgen wat met gamen te maken heeft. Maar het is best lastig een goed cadeau te vinden. Vooral als je zelf geen gamer bent. Er zijn veel verschillende opties in allerlei verschillende genres. Een volle muur aan games in de winkel kan nogal overweldigend zijn. Met een klein beetje voorbereiding wordt het vinden van het perfecte cadeau een stuk makkelijker. In dit artikel help ik je een handje.

Welk platform?

Er zijn niet alleen allerlei verschillende games, er zijn ook verschillende manieren om deze te spelen. Zo kun je spelletjes spelen op je computer, maar heb je ook consoles zoals de Xbox, Playstation of Nintendo Switch. Sommige gamers hebben het nieuwste van het nieuwste, anderen spelen op een oudere console. Het is daarom het allerbelangrijkste om te achterhalen welk platform de persoon gebruikt om op te gamen. Het is zonde als je een leuk spel voor iemand koopt, en het voor de Xbox blijkt te zijn terwijl diegene een Playstation heeft. Vraag dus aan de gamer of aan iemand in hun omgeving welk platform diegene gebruikt.

Welk genre?

Als je het juiste platform gevonden hebt, kun je verder met de volgende stap: het genre. Bij games denk je misschien snel aan schietspelletjes, of juist aan de Mario spellen die je vroeger speelde. Dit zijn al twee totaal verschillende voorbeelden, en zo heb je nog heel veel verschillende soorten spellen. Actiespellen, simulatie games, sport games. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn games van. Vraag daarom welke genres de gamer leuk vindt om te spelen. Misschien houdt diegene van een specifiek genre, of ze spelen een aantal verschillende. Hoe dan ook maakt het je zoektocht een stuk makkelijker als je al een paar genres af kunt strepen.

Welke games heeft diegene al?

Om er zeker van te zijn dat je geen game koopt die diegene al heeft, kun je het beste vragen naar hun game collectie. Dit is niet het enige voordeel. Als je weet welke games diegene al heeft, kun je daarmee verder zoeken. Online kun je veel informatie vinden over welke games vergelijkbaar zijn. Artikelen met de strekking; als je deze game leuk vindt, moet je deze game eens proberen. Ook kun je met deze informatie in een gamewinkel aan het personeel vragen wat hun aanraders zijn. Het personeel van gamewinkels is vaak zelf ook gepassioneerd over games en kunnen uit eigen ervaring vertellen welke games aan te raden zijn.

Ga voor game accessoires

Als je een cadeau zoekt voor een gamer, is een nieuwe game waarschijnlijk het eerste wat bij je opkomt. Maar er zijn meer opties. Veel gamers maak je ook heel blij met nieuwe accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een goede headset, zodat ze online kunnen communiceren met andere spelers. Of een gaming toetsenbord en muis, als ze op PC spelen. Voor console is een nieuwe controller een optie. Deze heb je vaak ook in speciale uitgaven, met designs voor een specifieke game. Kijk eens of er een speciale controller is voor hun favoriete game. Vooral als diegene een specifieke game veel speelt en weinig andere games, is dit een goede optie.

Merchandise

Veel gamers vinden het leuk hun bureau of zichzelf aan te kleden met merchandise. Tegenwoordig heb je daarin steeds meer opties. Natuurlijk heb je hoodies, T-shirts en petten van verschillende games. Mokken en posters zijn ook makkelijk te vinden. Als je toch iets specialers wilt, kun je op zoek naar verzamelobjecten. Funkopops zijn populair onder gamers, dit zijn een soort poppetjes die je leuk weg kunt zetten. Je hebt Funkopops van veel verschillende games en franchises. Er zit vast iets tussen wat diegene leuk vindt!

Cadeaubonnen

Weet je het echt niet? Dan zijn cadeaubonnen altijd een optie. Hiervoor is het wel handig om te weten op welk platform diegene gamet. Tegenwoordig kun je op sommige consoles alleen digitaal games kopen. Ook voor PC gaat alles tegenwoordig digitaal. Iedere console heeft zijn eigen shop. Kijk dus goed of je een Xbox, Playstation of Nintendo kaart koopt. Voor PC zit je met een Steam gift card vrijwel altijd goed. Weet je niet op welk platform diegene speelt? Dan is geld geven de beste optie, zodat de gamer zelf iets leuks uit kan zoeken.

Dit waren mijn tips! Hopelijk weet je nu beter hoe je een goed cadeau kunt vinden voor een gamer. Als je er een klein beetje moeite in steekt, kom je er meestal wel uit. En het wordt zeker gewaardeerd door de gamer in jouw leven. Succes!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *