een kerstboom in een donkerbruine pot met een stapel cadeautjes eronder. De cadeautjes zijn doosjes in verschillend vormen en maten en ze zijn allemaal wit en verschillende tinten beige. Er staan kleine huisjes tussen de cadeautjes.

Ieder jaar komen er een hoop nieuwe games uit. Hartstikke leuk natuurlijk, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Zeker als je zelf niet gamet en een game cadeau wil geven, is het lastig bij te houden welke games goed zijn en welke niet. Daarom heb ik in dit artikel een aantal populaire games op een rijtje gezet die zijn uitgekomen in 2023. Perfect voor onder de kerstboom!

Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is het langverwachte vervolg op Breath of the Wild, die uitkwam in 2017. Zoals we van Nintendo gewend zijn hebben ze met deze game weer hoge kwaliteit afgeleverd. Je gaat op avontuur in Hyrule om het kwaad dat dit koninkrijk bedreigt te stoppen. Met nieuwe features zoals luchteilanden, het aan elkaar plakken van verschillende voorwerpen om iets nieuws te creeëren en het terugdraaien van de tijd is het een vernieuwende Zelda game. De game is zelfs beloond met een Game Award voor beste action/adventure game. Iedere Zelda fan zou deze game in hun kast moeten hebben. Als de persoon waarvoor je het cadeau koopt Legend of Zelda: Breath of the Wild nog niet heeft, zou ik aanraden die eerst cadeau te geven. Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is verkrijgbaar voor de Nintendo Switch voor 60 euro en heeft een leeftijdsadvies van 12+.

Final Fantasy XVI

Final Fantasy is een langlopende serie games die nog altijd populair is. Dit deel mag dan ook niet ontbreken voor een Final Fantasy fan. Het is een action RPG die zich afspeelt in Valisthea, een fictief land dat aan het begin staat van een groot conflict. De ziekte Blight verspreid zich over het land. Met hoofdpersoon Clive vecht je je door dit conflict heen. Deze game heeft wat vernieuwingen ten opzichte van de vorige Final Fantasy games. Het thema is donkerder en er is nu een realtime vechtsysteem, anders dan wat spelers gewend zijn. De vernieuwingen bevalt mensen wel: Final Fantasy XVI heeft veel positieve reviews. Je koopt Final Fantasy XVI voor de playstation 5 voor 60 euro. Op het moment van schrijven is hij zelfs in de aanbieding bij bol.com voor 35 euro. Deze game heeft een leeftijdsadvies van 18+.

Super Mario Bros Wonder

Super Mario Bros Wonder is de klassieke 2D platformer in een modern jasje. De basis van de game is hetzelfde als we al jaren gewend zijn. Bowser heeft een magische Wonder Flower gestolen en probeert nu het Flower Kingdom over te nemen. Je speelt als Mario en zijn vrienden om Bowser te stoppen. Je speelt door verschillende levels om wonder seeds te verzamelen. In sommige levels zitten wonder flowers verstopt. Als je die aanraakt, verandert het hele level. Super Mario Bros Wonder heeft de Game Award voor beste familie game gewonnen. Het is dan ook een spel waar je met het hele gezin van kunt genieten. Je kunt het zelfs iets makkelijker maken voor kleine kinderen. Door als Yoshi of Nabbit te spelen, kun je niet doodgaan door de enemies, maar alleen als je in een gat valt. Super Mario Bros Wonder heeft een leeftijdsadvies van 3+ en is verkrijgbaar voor de Nintendo Switch voor 60 euro.

Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy is een langverwachte game die begin dit jaar uitkwam. Het is een action RPG met een open wereld, die zich afspeelt in de wereld van Harry Potter. Je speelt als een student op Hogwarts in de 19e eeuw, ver voor het originele verhaal van Harry Potter zich afspeelde. Jij hebt de sleutel tot een eeuwenoud geheim die de hele tovenaarswereld op z’n kop kan zetten. Je gaat op avontuur in deze wereld en vecht tegen trollen, goblins, duistere tovenaars en andere vijanden. Hogwarts Legacy is verkrijgbaar voor Playstation 4 en 5, Xbox One en Series X|S, Nintendo Switch en PC. Je betaalt tussen de 35 en 60 euro, afhankelijk van welk platform je gebruikt. Let wel op: voor Nintendo Switch hebben de makers aanpassingen moeten doen aan de game om het te laten werken. Zo heb je meer laadschermen waardoor de wereld minder open voelt en ziet het er grafisch wat minder mooi uit. De game werkt verder prima, maar als degene waarvoor je het koopt meerdere platformen heeft om op te spelen zou ik je aanraden het niet voor de Nintendo Switch te kopen.

Just Dance 2024

Zoals ieder jaar heeft Ubisoft ook dit jaar weer een nieuwe Just Dance uitgebracht. Met weer een leuke lijst nieuwe liedjes, zoals Flowers van Miley Cyrus, I Wanna Dance With Somebody van Whitney Houston en Butter van BTS. In totaal zijn er meer dan 40 nieuwe liedjes. Als je betaalt voor Just Dance plus krijg je daar nog eens een lijst liedjes bij. Deze komen van oude games maar er worden ook regelmatig nieuwe liedjes toegevoegd. Als je Just Dance 2024 koopt krijg je er gratis een maand Just Dance plus bij. Just Dance is een leuke game voor iedereen die van dansen houdt. Just Dance 2024 is verkrijgbaar voor de Nintendo Switch, Playstation 5 en Xbox series X|S. Hij kost normaal 55 euro maar is nu in de aanbieding bij bol.com voor 30 euro.

Marvel’s Spider-Man 2

In Spider-Man 2 wissel je tussen Peter Parker en Miles Morales om te vechten tegen verschillende bekende Marvel slechterikken. Ieder personage heeft zijn eigen krachten om te benutten. Je reist door Marvel’s versie van New York door te rennen, slingeren en springen zoals alleen Spider-man dat kan. Je speelt door verschillende verhaallijnen heen en je kunt de uitrusting van je karakters upgraden om zo steeds beter te kunnen vechten. Dit is een game die niet in de kast van een echte Spider-man fan mag ontbreken. Spider-man 2 is verkrijgbaar voor de Playstation 5 en kost 70 euro. De game heeft een leeftijdsrating van 16+.

Pikmin 4

Pikmin 4 is de nieuwste game in de Pikmin-serie. Het is een strategie game en heeft ook de Game Award gewonnen in deze categorie. Ga op avontuur met je Pikmin, kleine plantmannetjes die je zelf kunt laten groeien. Je kunt ze opdrachten geven en voor je laten vechten tegen vijanden die je tegen komt op deze planeet. Ga op zoek naar grondstoffen om je ruimteschip te verbeteren, zodat je nog meer gestrande reizigers kunt helpen. Zorg ervoor dat je voor zonsondergang al je pikmin verzamelt en terug bent bij je ruimteschip. Pikmin 4 is verkrijgbaar voor de Nintendo Switch voor 48 euro en heeft een leeftijdsadvies van 7+.

Of je nu een cadeautje koopt voor een jonge gamer of een (bijna) volwassene, met deze tips vind je een leuke game voor onder de kerstboom. Dit zijn mijn 7 tips, maar er zijn nog meer goede games uitgekomen in 2023 en natuurlijk ook in de jaren daarvoor. Als degene waarvoor je aan het shoppen bent een specifieke game vraagt die niet in dit artikel genoemd wordt moet je natuurlijk daar voor gaan. Ze vragen het niet voor niets! Let ook goed op voor welk platform je de game koopt. Het zou zonde zijn als je een game cadeau doet voor de xbox terwijl die persoon alleen een playstation 5 heeft.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *