Een roze achtergrond met rode hartjes en scrabble letters die samen "Happy Valentine's Day" spellen.

14 februari is het weer Valentijnsdag. Tijd om op zoek te gaan naar het perfecte Valentijnsdag cadeau. Maar hoe doe je dat? Om te zorgen dat je cadeau voor Valentijnsdag dit jaar slaagt, heb ik een lijst met do’s en don’ts samengesteld.

Do: Ken de interesses van je partner

Dit is niet alleen een tip voor het vinden van een goed cadeau, maar eigenlijk ook voor je relatie. Er is niks leukers dan je hobby’s en interesses delen. Verdiep je in de hobby’s van je partner zodat je precies weet wat ze daarvoor nodig hebben. Koop bijvoorbeeld het nieuwe boek van hun favoriete schrijver, de beste kwaliteit borduurgaren of DLC voor hun favoriete game.

Don’t: Cliché Valentijnsdag cadeau

Chocolade en een bos rozen zijn het clichébeeld van Valentijnsdag. Er is niet per sé iets mis mee en veel mensen zijn er heus wel blij mee, maar het is wel standaard. Het geeft je partner niet het idee dat je nagedacht hebt over het cadeau. Het kan zelfs overkomen alsof je pas op het laatste moment bedacht een cadeau te kopen. Als je partner houdt van deze clichés kun je het natuurlijk gewoon cadeau geven. Maar ik raad aan er dan nog een persoonlijker cadeau bij te zoeken.

Do: Gepersonaliseerd Valentijnsdag cadeau

Niets laat zo goed zien dat je aandacht hebt besteed aan het cadeau als een gepersonaliseerd cadeau. Denk aan een gegraveerd sieraad of een op maat gemaakt kunstwerk. Op deze manier voeg je een persoonlijk tintje toe en creëer je echt iets unieks voor je partner.

Don’t: Je blind staren op trends

Social media staat vol met de nieuwste trends. Bijna dagelijks lijken er nieuwe producten aangeraden te worden. Het is verleidelijk hierin mee te gaan, maar veel trends zijn niet voor niets van korte duur. De hype op internet is vaak overdreven ten opzichte van de kwaliteit van het product. Tenzij je partner om een specifieke trend gevraagd heeft, zou ik trends vermijden.

Do: Ervaringen als Valentijnsdag cadeau

Als je na gaat denken over een cadeau, denk je waarschijnlijk als eerste aan materiële dingen. Daar is niks mis mee, maar het kan ook eens leuk zijn een ervaring cadeau te geven. Zeker iets wat jullie samen kunnen doen. Valentijnsdag draait immers om de liefde tussen jullie. Samen iets nieuws uitproberen wat je partner al lang wil doen, is een perfect cadeau. Om het helemaal af te maken kun je leuke foto’s maken van je dag en deze laten afdrukken voor een tastbare herinnering.

Dont: Te veel focussen op de prijs

Sommige mensen denken dat Valentijnsdag cadeaus duur moeten zijn. Hoe duurder hoe beter, want daarmee laat je zien hoeveel je van je partner houdt. Vooral social media versterkt dit idee. Trek je daar vooral niks van aan. Het is veel belangrijker dat je aandacht aan je cadeau besteedt. Zoek vooral iets wat je partner leuk zal vinden, ongeacht de prijs.

Do: Wees creatief

Neem echt even de tijd om na te denken over je cadeau, dan kom je vaak op de beste ideeën. Wees creatief. Ga op zoek naar een uniek cadeau waar je partner nog lang van zal genieten. Je kunt er ook voor kiezen zelf iets te maken. Zo is je cadeau sowieso uniek en de sentimentele waarde is enorm.

Don’t: Wachten tot het laatste moment

Veel van deze tips komen er op neer dat je tijd moet nemen. Rustig nadenken, onderzoek doen waar je een uniek cadeau kunt vinden of iets personaliseren kosten allemaal tijd. Wacht dus niet tot het laatste moment om een cadeau te gaan zoeken. Al heb je dan leuke ideeën, niet alles is meer op tijd uitvoerbaar en dan kom je toch weer bij standaard cadeaus uit.

Deze do’s en don’ts gaan je helpen bij het vinden van het perfecte Valentijnsdag cadeau. Verras je partner deze Valentijnsdag met een doordacht, uniek cadeau dat een blijvende indruk achterlaat. Vergeet niet dat het vooral draait om de liefdevolle intentie achter het cadeau, en niet alleen het cadeau zelf. Fijne Valentijnsdag!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *